0

SASTOJCI:

700 g kapule
100g mrkve
2 češnja češnjaka
1000 g mljevenog mesa
šećer
sol
Barba Charamanga
peršin
bosiljak
pire od rajčice
2 dcl crnog vina
parmezan

PRIPREMA:

Dinstajte narezanu kapuli i izrendanu mrkvu na ulju. Cijelu smjesu posolite. Za to vrijeme u mljeveno meso dodajte 2 dcl mlake vode. Smjesu pomiješajte s pjenjačom. Tim postupkom ćete dobiti rahlo meso.
Sljedeći korak je dodati meso na dinstanu kapulu i dodati peršin i bosiljak. Pirjajte dok meso ispusti sokove. Meso treba malo pobrašniti, ali obavezno kroz ruku i ne samo na jedno mjesto. Razlog tomu je da van na posljetku ne pliva ulje iznad umaka.
Dodajte pire od rajčice, crno vino i malo šećera i kuhajte minimalno još sat vremena (što duže, to bolje). Cijelo vrijeme kuhanja dolijevati toplu vodu.
Servirati uz špagete, parmezan i umak Barbu!
U slast!